Dönts szabadon arról, hogyan gondoskodsz gyermekedről bárhol, bármikor, igény szerint.
Gyere el a következő akcióra:
ha szeretnél tenni azért, hogy a szoptatás élményét minél több gyermek és édesanya megtapasztalja. Egy nagy közös szoptatással bátorítjuk azokat, akik szívesen gondoskodnának íly módon kisbabájukról bárhol útközben, de félnek attól, hogy kiküldik őket egy kávézóból vagy tartanak a rosszalló tekintetektől. Mutassunk példát arról, hogy a szoptatás természetes, egyszerű és nagyszerű módja a kisbaba táplálásának, megnyugtatásának és a vele való törődésnek.




2015. május 25., hétfő

Jogod van. Valóban?

W. Ungváry Renáta cikke a HelloBaby magazinnak.

Időről időre hatalmas botrány kerekedik abból, hogy szoptató anyát zavarnak ki étteremből, bankból, vasúti váróteremből, orvosi váróból. Legutóbb a Nyugatinál levő McDonaldsból zavart ki a biztonsági őr egy szoptató baba-mama párost, pedig ők még engedélyt is kértek, meg is kapták, mielőtt leültek egy eldugott sarokban. Emiatt a megalázó, jogtalan, diszkriminatív bánásmód miatt most teljes joggal hatalmas a felzúdulás, és holnap, május 22-én 11-re a tett színhelyén várják a szoptató anyákat és nem szoptató támogatóikat egy gyors flashmobra – tiltakozásként.
Az elmúlt 15-20 évből jó néhány ilyen esetet fel lehet idézni. Hálás téma, mindenkinek van róla véleménye, nem is rejti véka alá. Ráadásul, ha nem kötelező határainkon belül maradni, nyugodtan hozzátehetjük, hogy Nyugat-Európában és Amerikában is adódnak ilyesmiből komoly cirkuszok. Míg aztán előbb-utóbb véget vetnek a vitának, és törvényt hoznak arról, hogy szoptatni igenis bárhol lehet, sőt azt is szabályozzák, hol, hogyan lehet panaszt tenni a jogtipró ellen. Újabban szokás Ferenc pápára is hivatkozni, aki teljes joggal felemelte szavát a síró csecsemők és kisgyermekek érdekében, felhatalmazva anyukáikat, hogy nyugodtan szoptassák meg őket a templomban is. Hiszen ott különösen jól esik a csend és a békesség. Annak ellenére, hogy ő maga nem családos ember, pontosan tudja, hogy a szoptatás nem csupán táplálási mód, hanem ősidőktől fogva csodálatos, mindig bevethető vigasz és megnyugvás a kicsiknek. És ha összetartozunk, akkor az összetartozás gyerekkel együtt értendő.

A folytatást itt olvashatod:
Jogod van bárhol szoptatni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése